В Європі можуть створити європейську фінансову поліцію і розвідку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі можуть створити європейську фінансову поліцію і розвідку

Світ
299
Європейський парламент прийняв у вівторок детальну «дорожню карту» щодо забезпечення більш справедливого і ефективного оподаткування, а також щодо боротьби з фінансовими злочинами.
Рекомендації були прийняті переважною більшістю – 505 голосів «за», 63 «проти», і 87 євродепутатів утрималися.
Документ протягом року готувала спеціальна комісія.
Рекомендації пропонують перебудувати систему боротьби проти фінансової злочинності, шахрайства, ухилення від сплати податків, зокрема, шляхом «значного поліпшення співпраці у всіх сферах між відповідними численними адміністраціями, створення нових органів на європейському і світовому рівні».
Пропозиції включають невідкладну розробку Єврокомісією створення європейської фінансової поліції і європейського підрозділу фінансової розвідки.
Пропонуються створення спеціального органу по боротьбі з відмиванням грошей і створення в ООН податкового органу світового рівня.
У документі йдеться, що сім країн ЄС – Бельгія, Угорщина, Ірландія, Кіпр, Люксембург, Мальта та Нідерланди – «мають певні характеристики податкових райків і полегшують агресивне податкове планування».
Рекомендації закликають поступово заборонити «золоті візи» та «золоті паспорти», що видаються багатим іноземцям Мальтою і Кіпром.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас