Мінгареллі пояснив, чому в Україні гальмуються реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінгареллі пояснив, чому в Україні гальмуються реформи

Казна та Політика
1089
Темп реформ в Україні гальмується через сильний опір їх супротивників, які борються за збереження статус-кво.
Про це заявив голова Представництва Європейського союзу в Україні Хьюг Мінгареллі на щорічному Конгресі регіональних рад з питань реформи у сфері правосуддя в Києві.
“В перехідному періоді завжди відбувається постійна боротьба між тими, хто намагається зберегти статус-кво, і реформаторами. В Україні також є ця боротьба, але тут ця боротьба набагато активніша, ніж в інших країнах перехідного періоду. Україна є однією з найбільших країн регіону, тому ті, хто за 25 років зміг сформулювати свої інтереси в розріз інтересам країни, борються за те, щоб зупинити або відстрочити процес реформ. Тому нікого не повинно дивувати те, що процес реформ тут не такий швидкий і лінійний”, – розповів він.
Мінгареллі зазначив, що Євросоюз підтримує реформаторів в їх починаннях.
“Ми в ЄС, очевидно, на боці реформаторів. Особливо, коли мова йде про реформу системи правосуддя. Ми продовжимо витрачати багато часу, сил і ресурсів, щоб підтримати вас у вашій боротьбі за систему правосуддя”, – підкреслив дипломат.
Він додав, що у сфері правосуддя “необхідно забезпечити гідне виконання нових процесуальних кодексів для того, щоб гарантувати повний захист обох сторін там, де сьогодні ще так не відбувається”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас