19-річна британка заробила $400 000, придумуючи китайським дітям англійські версії імен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

19-річна британка заробила $400 000, придумуючи китайським дітям англійські версії імен

Світ
5346
19-річна британка Бо Джессап чотири роки тому почала придумувати англійські версії імен китайським дітям — і за цей час заробила понад $400 000. Її історію розповідає CNBC.
У Китаї багато людей беруть собі англійські версії імен — щоб більш вільно спілкуватися з іноземцями. Зазвичай китайці самі придумують «англійські» імена або їх дає вчитель. Але через мовні бар’єри та інтернет-цензуру їм складно вибрати правильний варіант – і часто такі імена бувають невдалими або смішними.
Придумувати англійські імена Джессап почала з 15 років. На той момент вона подорожувала по Китаю з батьком. Його знайома, місіс Ван, попросила дівчину дати ім’я її трирічній дочці. Джессап уточнила про надії, які Ван покладає на дочку. Отримавши відповідь і подумавши деякий час, дівчина дала дитині ім’я Еліза. Воно сподобалося матері.
Перші гроші, близько $2000, вона позичила у батька. На них вона найняла розробника і запустила сайт. Потім вона вручну внесла базу з 4000 чоловічих і жіночих імен, присвоївши їм характеристики.
Зайшовши на сайт, користувач повинен вибрати п’ять характеристик, які хоче втілити в дитині. Далі алгоритм надає три імені, які підходять під ці риси — при цьому стать дитини також враховується. Батько може поділитися всіма трьома варіантами з близькими в популярному месенджері WeChat і разом вибрати один. Процес займає не більше трьох хвилин.
Сервіс Джессап придумав вже близько 680 000 імен. Спочатку дівчина надавала послугу безкоштовно, але після 162 000 імен ввела плату в 79 центів. За оцінками CNBC, відтоді вона заробила близько $408 000.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас