NASA скасувало запланований перший в історії вихід у космос двох жінок-астронавток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA скасувало запланований перший в історії вихід у космос двох жінок-астронавток

Світ
290
Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) скасувало запланований раніше на 29 березня перший вихід двох жінок-астронавток з борту Міжнародної космічної станції (МКС), оскільки до цього часу не встигнуть підготувати два скафандри відповідного розміру.
Про це йдеться в опублікованій в понеділок заяві космічного відомства.
Раніше в цьому місяці представники NASA заявили, що 29 березня в космос вийдуть астронавтки Енн Макклейн і Крістіна Кох, щоб встановити секцію нових акумуляторів на орбітальному комплексі. На брифінгу тоді було підкреслено, що це буде першим виходом в космос двох жінок-астронавток, передбачалося, що керувати ним з Землі також будуть тільки жінки. Тепер ці плани скориговані, як очікується, в операції замість Макклейн братиме участь астронавт Нік Хейг.
Причиною зміни планів стало те, що Макклейн після свого першого виходу в космос 22 березня зрозуміла, що їй краще підходить верхня, нагрудна секція скафандра середнього розміру. Як наголошується в заяві, до п’ятниці, 29 березня, можна підготувати лише одну зазначену секцію скафандра середнього розміру, і одягне її Кох.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас