Apple представила власний платіжний сервіс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple представила власний платіжний сервіс

Фондовий ринок
2157
Американська корпорація Apple в понеділок, 25 березня, представила платіжний сервіс Apple Card.
Про це написав заступник виконавчого директора від України в МВФ Владислав Рашкован на своїй сторінці в Facebook.
Що собою являє Apple Card і як він працюватиме:
1. Apple Card не просто ще одна віртуальна картка чи віртуальний гаманець – Apple спробував взяти найкраще з інших платіжних рішень, пропагуючи принципи simplicity, transparency, privacy. Дуже висока ймовірність використання продукту клієнтами.
2. Apple обіцяє NO FEES по картці – тобто ніяких комісій – за випуск, транзакції, погашення кредитів, no late fees, no foreign transaction fees і т.д. Звісно, будуть відсотки за кредитом. Apple обіцяє низькі і зрозумілі ставки – беручи до уваги кількість вільної готівки у компанії і доступ до фінансових ринків, думаю, це можливо.
3. Картка буде у вас майже автоматично після реєстрації в Iphone app (Apple бере все ж час на авторизацію картки, але швидше за все, використовує відомості, які про вас вже є в їхній системі).
4. На картці не будуть вказані номери взагалі – сам 16-значний код буде зашитий в картку, але власнику його знати не обов’язково. У випадках же, коли номер знадобиться, є титанова фізична картка, на ній лазером буде вигравірувано ім’я клієнта, але не буде cvv коду, expiration day or signature – все це буде в додатку.
5. При цьому все-таки Apple Card designed for Iphone і працює тільки через Apple Pay – рішення, зручне не для всіх (а тільки власників Iphone, а також для точок, де приймають Apple Pay – 70% мерчантів в США і 99% в Австралії – в інших країнах цифри різні, але скрізь зростають); але для тих, хто все-таки використовує Apple Pay, це рішення доводить свою простоту і безпеку.
6. Великий плюс – фактично Apple Card App – PFM (personal financial management) рішення, яке дає можливість бачити, що і де (видно по картці) ви витрачаєте, який у вас баланс, яка у вас заборгованість, коли її треба погашати, самому вибирати скільки і коли погашати, а також бачити (дуже легко і красиво), як змінюється платіж по кредиту по картці в залежності від вашого платежу на закриття заборгованості. Apple пропонує погашати в будь-який момент – без якихось комісій, без встановлення мінімальних або максимальних платежів. Apple говорить, що для labeling транзакцій вони будуть використовувати machine learning – можливо, а можливо просто маркетинг, ШІ ж повинен десь звучати.
7. Daily cash back – з точки зору rewards Apple йде на поводу у клієнта – фактично клієнту пропонуються не милі/бали/поінти, які за якимсь курсом треба переводити в грн або дол, а вам відразу даються гроші – після кожної покупки – цього ж дня. Reward не супер-супер великий і більше стимулює витрачати кошти в екосистемі Apple – тоді буде нараховуватися відмінні 3% cashback; 2% буде за іншими платежами, але тільки через Apple Pay і тільки 1%, якщо ви вирішите використовувати фізичну картку Apple.
8. Комунікація з банком через iMessages – якщо потрібно повідомити банку, наприклад, про зміну місця проживання/білінгу – просто відправте смс. І Apple прийме цей запит і внесе зміни в ваші дані.
9. Apple поки що не є власне Issuer фізичної картки – формально картку Master Card буде випускати Goldman Sachs, що є хорошою опцією, позаяк GS за 150 років існування карток не випускав – значить починає з чистого аркуша і не має legacy старих систем. При цьому Apple дає Голдману готове рішення – технології, які дозволяють клієнтам користуватися карткою вже, а також моніторити всі свої витрати і платежі через app в телефоні. Сама картка буде титановою – її дизайном займалися дизайнери Apple.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас