Діти робітничих професій навчаються на матеріальній базі 50-річної давнини - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Діти робітничих професій навчаються на матеріальній базі 50-річної давнини - Гройсман

Казна та Політика
2108
Уряд України переходить на середньострокове бюджетне планування і опрацьовує всі стратегічні рішення у форматі урядової політики – з чіткими рамками, критеріями, цілями й завданнями.
Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час чергового засідання Стратегічного комітету Уряду, повідомляє Урядовий портал.
“Професійно-технічна освіта – це важлива ланка усієї системи освіти, яка в західних країнах є основою професійного спрямування молоді. Натомість в Україні через хронічний «залишковий принцип» і штучну «непрестижність» робітничих професій діти навчаються на матеріальній базі 50-річної давнини і нерідко за принципом «аби зайняти місце», щоб заклад не втратив бюджетну субвенцію. До якості освіти та реальної підготовки кадрів це не має жодного відношення”, – заявляє Володимир Гройсман.
Саме тому потрібна нова політика, що базуватиметься на ухваленні низки законів, які будуть опрацьовані найближчим часом, зміні принципів надання освітніх послуг, в тому числі оптимізації мережі закладів профтехосвіти та встановленні чітких відносин з роботодавцями задля впровадження системи дуальної освіти.
«Я б також запропонував продумати можливість створення 5-7 унікальних регіональних центрів з потужною базою для навчання найбільш затребуваним професіям», – запропонував глава уряду.
За матеріалами:
Урядовий портал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас