Лондонський суд заборонив Газпрому виводити активи з Англії та Нідерландів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондонський суд заборонив Газпрому виводити активи з Англії та Нідерландів

Фондовий ринок
519
Лондонський суд обтяжив Газпром додатковими зобов’язаннями щодо не приховування і не виведення своїх активів з юрисдикцією Англії та Нідерландів.
Таке рішення Високого суду Англії прокоментували в НАК “Нафтогаз України”.
Так, 15 березня в Англійському комерційному суді пройшли слухання щодо примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу в транзитній справі між Нафтогазом і Газпромом на території Англії та Уельсу.
“Лондонський суд ухвалив, що примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу може бути проведено після рішення Апеляційним судом округу Свеа, за умови виконання Газпромом певних дій”, – прокоментували в НАК рішення Англійського суду.
Зокрема, зазначається, що суд обтяжив Газпром додатковими зобов’язаннями щодо не приховування і не виведення своїх активів з юрисдикції Англії та Нідерландів.
Крім того, Газпром зобов’язаний протягом 28 днів з моменту задоволення клопотання надати грошове забезпечення на рахунок суду або ескроу рахунок одного з лондонських банків в якості гарантії виконання вимог суду.
При цьому це не скасовує обов’язків Газпрому щодо не приховування активів і не виведення їх з території Англії.
“Якщо Газпром буде ухилятися від виконання рішення Англійського комерційного суду, до нього будуть застосовані санкції у вигляді штрафів або притягнення до кримінальної відповідальності директорів чи інших посадових осіб Газпрому”, – підкреслили в повідомленні.
У свою чергу Нафтогаз зможе безперешкодно продовжити виконання рішення Стокгольмського арбітражу на території Англії та Уельсу.
Зараз в Нідерландах триває процес щодо “заморожених” на вимогу Нафтогазу в рамках запобіжних заходів активів Газпрому. Рішення британського комерційного суду на це провадження не впливає.
У вересні 2018 року Нафтогаз подав заяву в Голландський апеляційний суд про визнання і примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу в транзитній справі. Газпром вирішив не захищатися, а його представники не з’явилися на усні слухання в січні. Незабаром очікується рішення.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас