З'ясувалося, скільки зарядок для електрокарів є в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'ясувалося, скільки зарядок для електрокарів є в Україні

Енергетика
1253
В Україні діє майже 1,8 тисячі публічних зарядних станцій для електрокарів. Також є ще близько трьох сотень побутових і з обмеженим доступом.
Про це свідчить статистика, опублікована на сайті PlugShare.
Більшість зарядок обладнані “повільними” портами Type 1 і “швидкими” Type 2 для прискореної зарядки змінним струмом. Також є зарядки європейського стандарту CCS Combo 2, але вони встановлені переважно в Києві.
При цьому на сайті зазначається, що серед зазначених на карті України зарядних станцій деякі можуть бути неробочими. Локація забирається з карти тільки якщо є впевненість, що розетки там не працюють.
Варто зазначити, що кожна станція може бути обладнана не одним, а двома або навіть трьома портами. Якщо більш детально, то в Україні налічується:
  • 1773 публічні зарядні станції (3685 роз’ємів);
  • 172 побутові (207 роз’ємів);
  • 109 з обмеженим доступом (177 роз’ємів).
Всього в Україні налічується 2054 зарядні станції з 4069 точками підключення (з урахуванням зазначених станцій, які не завжди працюють).
Якщо ви мрієте придбати електромобіль і вам бракує коштів, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс.

Підібрати кредитний продукт

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас