Американський Citigroup продасть золото Венесуели в рахунок непогашеного кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський Citigroup продасть золото Венесуели в рахунок непогашеного кредиту

Світ
1147
Американський фінансовий конгломерат Citigroup планує продати золото уряду Венесуели, надане як застава для отримання кредиту на $1,6 млрд.
Про це в середу повідомило агентство Reuters.
За даними його джерел, згідно з умовами контракту, укладеного в 2015 році між венесуельською владою і банком Citibank, що входить в структуру Citigroup, Каракас зобов’язався 11 березня погасити першу частину кредиту в розмірі $1,1 млрд. При цьому частину влада південноамериканської країни повинна була виплатити в 2020 році.
Однак оскільки Венесуела, за відомостями Reuters, не виконала взяті на себе фінансові зобов’язання, Citibank має намір продати золото, щоб повернути перший транш кредиту. Ринкова вартість золота, що зберігається в банку, за підрахунками агентства, становить близько $1,4 млрд. Залишок у розмірі приблизно $250 млн планується розмістити на банківському рахунку в Нью-Йорку.
Джерело агентства розповіло, що “банк просили відстрочити виплату кредиту через форс-мажорні обставини, але він відмовив у цьому проханні”. Влада Венесуели і Citigroup не стала коментувати цю інформацію.
Раніше Reuters повідомляв, що лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо звернувся в Citibank з проханням відкласти на 120 днів термін реалізації угоди щодо викупу золота венесуельським Центробанком і не висувати претензії на золото у разі, якщо Каракас вчасно не викупить його.
Уряд Венесуели чотири роки тому для залучення фінансування почав вдаватися до контрактів під назвою “золоті свопи”, зазначає Reuters. За їх умовами, Каракас отримував валютні позики від іноземних фінансових інститутів, надаючи як забезпечення золото із запасів Центробанку. Венесуельська влада давала зобов’язання після закінчення термінів контракту викупити золото за заздалегідь обумовленою в ньому ціною, щоб забезпечити повернення позики. У разі невиконання цієї умови золото переходить у власність банку.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас