"Укрінтеренерго" відключить від е/е боржників незалежно від виду їхньої діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрінтеренерго" відключить від е/е боржників незалежно від виду їхньої діяльності

Фондовий ринок
446
ДП “Укрінтеренерго”, яке виконує в умовах нового ринку електричної енергії роль постачальника останньої надії (ПОН), відключить після 31 березня від енергопостачання боржників незалежно від виду їхньої діяльності.
Про це заявив глава Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час спілкування з журналістами в середу.
“Якщо хтось вважає, що електроенергія це не товар і за нього не потрібно платити, він буде відключений незалежно від того, чи є він, наприклад, водоканалом, за який відповідають органи місцевого самоврядування, чи будь-яким іншим суб’єктом господарювання. Ми створили базу підприємств, які могли б бути на броні, але поки немає жодного підприємства, яке б відповідало цим вимогам. Хто не платитиме, той просто буде відключений. Не може ринок працювати, коли на ньому не розраховуються”, – сказав Насалик.
Він підкреслив, що на “Укрінтеренерго” було покладено функції ПОН саме для того, щоб непобутові споживачі, які не змогли підписати договір (через борги за е/е або несвоєчасне проведення тендеру) з постачальником до 1 січня 2019 року, протягом трьох місяців вирішили свої проблеми і змогли з квітня закуповувати е/е у постачальників за вільними цінами в умовах нового ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас