У 2019 році індексації цін на пасажирські перевезення не буде, - УЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2019 році індексації цін на пасажирські перевезення не буде, - УЗ

Казна та Політика
156
АТ “Укрзалізниця” не закладала пряму індексацію тарифів на пасажирські перевезення в фінансовий план 2019 року.
Як повідомив журналістам глава компанії Євген Кравцов в середу, компанія має намір змінити тарифні класи і провести дерегуляцію найбільш прибуткового сегменту пасажирських перевезень.
“У нас є ініціатива щодо розділення класів пасажирських вагонів на перший, другий і третій. Після чого нам буде надана можливість дерегулювати найбільш прибутковий сегмент перевезень – той, який не має впливу на соціально незахищені верстви населення, на тих, хто не може собі дозволити дорогі квитки”, – з казав він.
Як приклад такої дерегуляції Є. Кравцов назвав сполучення з Маріуполем, де новий поїзд з оновленим вагонним складом і 14 годинами в дорозі буде віднесений до “люксового” класу, на який компанія зможе самостійно встановлювати ціни. При цьому менш “новий” склад з часом в дорозі більше 16 годин буде віднесений до категорії “стандарт”, а найменш модернізований з часом в дорозі більше 17 годин залишиться поїздом “економ-класу” з низькими соціальними цінами.
“У фінплані передбачено додаткові доходи, не від індексації. Ми якраз плануємо можливість завершити реформу за класами тарифів і провести дерегуляцію люксового сегменту пасажирських перевезень, щоб в цьому році не проводити індексацію”, – повідомив Є. Кравцов.
За його словами, проект щодо зміни класності залізничних пассперевозок перебуває на підписанні у Міністерстві інфраструктури, після чого залишиться лише формальне узгодження в Міністерстві юстиції.
“Ми очікуємо, що рішення набере чинності вже протягом декількох тижнів, може, до півтора місяців. Тож питання де-факто вирішене”, – підкреслив Є. Кравцов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас