Антимонопольний комітет пропонує торгувати електроенергією на біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольний комітет пропонує торгувати електроенергією на біржі

Енергетика
244
Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалив пропозиції до Кабінету Міністрів про введення конкурентних відносин на ринку електроенергії.
Як повідомляє прес-служба АМКУ, нововведення стосувалися впровадження в Україні біржової торгівлі електроенергією.
За інформацією Антимонопольного комітету, на сьогоднішній день ринок генерації електроенергії в Україні є висококонцентрованим: сукупна частка п’яти компаній становить понад 90%.
“При таких умовах, одним з найважливіших завдань є створення таких “правил гри” на ринку, які б спонукали цих суб’єктів господарювання до жорсткої конкуренції, в тому числі і цінової. При цьому мінімізували можливості для здійснення ними антиконкурентних узгоджених дій та/або зловживань ринковою владою шляхом встановлення необґрунтовано завищених цін на електроенергію. З огляду на кращі європейські практики, оптимальним механізмом, який дозволив би ввести конкуренцію на оптовому ринку електроенергії України, є введення біржової торгівлі електроенергією на ринку двосторонніх договорів”, – йдеться в повідомленні.
В АМКУ вважають, що саме біржові торги забезпечать реалізацію принципу функціонування ринку електричної енергії на конкурсній основі, що передбачено Законом України “Про ринок електричної енергії”, а також не допустять можливих порушень законодавства про захист економічної конкуренції, перш за все з боку учасників ринку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас