"Яке майбутнє чекає на NFC-платежі в Україні?" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Яке майбутнє чекає на NFC-платежі в Україні?"

Особисті фінанси
61
Банкіри обговорили розвиток NFC-платежів в ході круглого столу, організованого Фінансовим клубом.
Технології безконтактних платежів у нашій країні стрімко набирають популярність. За останній рік кількість NFC-операцій з картами Mastercard з використанням смартфонів зросла в 90 разів, а за результатами 4-го кварталу 2018 року, Україна вийшла на 4 місце в світі за приростом кількості безконтактних платежів.
Вже зараз банкіри відзначають, що клієнти, в тому числі так звані міленіали, віддають перевагу технологічним банкам. «Коли клієнт приходить у банк, він запитує, які технології вже є в банку. В центрі уваги прогресивних користувачів не показники НБУ, а те, наскільки швидко можна отримати картку, чи можна розрахуватися нею за допомогою NFC-гаманця», — розповіла начальник управління карткових продуктів ТАСКОМБАНКУ Анастасія Пшенична.
Анастасія впевнена, що сьогодні вже не потрібно стимулювати і якимось чином популяризувати безконтактні платежі, адже сам сервіс робить це за банк. Простота, зручність і безпека NFC-платежів формує у клієнта звичку безконтактних оплат і зробивши лише кілька успішних транзакцій, клієнт вже не хоче діставати з гаманця картку.
Банкіри вважають, що обсяги безконтактних платежів будуть зростати. Банки продовжують вести проекти з підключення сервісів електронних гаманців, виробники мобільних пристроїв роблять бюджетні смартфони з технологією NFC-платежів. Важливо також і розширення платіжної інфраструктури. «ТАСКОМБАНК видає своїм клієнтам тільки безконтактні термінали», — зауважила Анастасія Пшенична. За даними НБУ, зараз більше 80% платіжних терміналів в Україні вже приймають безконтактні платежі.
Що стосується безпеки, то в Україні поки не було випадків шахрайства з NFC-платежами. «Ми не зафіксували жодного випадку шахрайства з такими картками. Більше того, якщо говорити про безконтактні платежі, то клієнт сам може керувати лімітами. Наприклад, якщо він не робить торгові операції або операції в банкоматі, він може встановити за цими операціями нульовий ліміт», — підкреслила начальник управління карткових продуктів ТАСКОМБАНКУ Анастасія Пшенична.
Подивитися всі матеріали круглого столу можна на сайті Фінансового клубу.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас