У Великобританії вперше за 30 років відкриють вугільну шахту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії вперше за 30 років відкриють вугільну шахту

Енергетика
1028
Рада британського графства Камбрія 19 березня 2019 року одностайно схвалила будівництво глибокої шахти для видобутку коксівного вугілля. Подібне рішення стало першим в країні за понад 30 років.
Вартість проекту Woodhouse Colliery на північно-західному узбережжі Англії, поблизу Уайтхейвена, оцінюється в 180 млн фунтів стерлінгів ($240 млн). Шахта забезпечить доступ до запасів вугілля глибокого залягання на шельфі Ірландського моря.
Очікується, що Woodhouse Colliery вийде на комерційний видобуток приблизно через два роки.
Компанія-оператор West Cumbria Mining Ltd розраховує, що зможе видобувати близько 2,4 млн т коксівного вугілля на рік для британської сталеливарної галузі і експорту європейським виробникам сталі. Запасів вугілля має вистачити на більш ніж сотню років, але шахта буде експлуатуватися близько 50 років.
Видобуток вугілля створить 500 робочих місць на шахті і ще приблизно 2 тис. робочих місць по всьому логістичному ланцюгу.
У Камбрії довга історія видобутку вугілля, проте останній об’єкт в графстві закрився ще в 80-і роки минулого століття. Остання глибока вугільна шахта в Великобританії – Келлінглі в Йоркширі – завершила роботу в грудні 2015 року. Разом з тим в країні поки зберігаються кілька вугільних кар’єрів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас