Інвестори з 19 країн подали позови до Danske Bank на 475 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори з 19 країн подали позови до Danske Bank на 475 млн доларів

Фондовий ринок
322
Група інвесторів з 19 країн подала позов до Копенгагенського міського суду проти Danske Bank, у якому вимагає від банку відшкодувати збиток на суму $475 млн. Позов поданий американськими юридичними фірмами Grant & Eisenhofer і DRRT.
Про це йдеться в повідомленні Grant & Eisenhofer, опублікованому PRNewswire.
Позов спрямований у суд 14 березня, представляє інтереси інституційних інвесторів, серед яких державні пенсійні фонди, урядові організації та керуючі активами з Європи, Азії, Австралії та Північної Америки.
“На сьогоднішній день 169 інституційних інвесторів, у тому числі багато найбільших пенсійних фондів світу, зазнали значних збитків від безконтрольного відмивання коштів через відділення Danske Bank в Естонії”, – наголошується в повідомленні.
Інвестори втратили майже $9 млрд після викриття схем шахрайства та відмивання грошей в Danske Bank, в результаті чого котирування акцій банку впали більш ніж наполовину.
“Справжній скандал не в тому, що невелике відділення іноземного банку вийшло з-під контролю. Це шокуюче приховування злочину, в яке було залучено і керівництво банку. Керівництво Danske Bank приховувало величезні ризики, пов’язані з відмиванням грошей, продовжуючи малювати “рожеву картину” для інвесторів. Протягом багатьох років керівництво не розкривало інформацію про цю проблему, а потім спотворювало ступінь своєї участі в цій схемі, рекламуючи політику і практику банку з боротьби з відмиванням грошей”, – цитується в повідомленні адвокат Grant & Eisenhofer Олав Хаазен
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас