Обсяг інвестицій в аграрний сектор зменшився - Держстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг інвестицій в аграрний сектор зменшився - Держстат

Казна та Політика
167
Обсяг використаних капітальних інвестицій в аграрний сектор економіки за січень-грудень 2018 року, з урахуванням інфляції, збільшився на 8,5%. Це найнижчий показник темпів приросту капітальних інвестицій за останні три роки.
Про це повідомляє Державна служба статистики України.
“Обсяг освоєних капітальних інвестицій в аграрний сектор економіки за січень-грудень 2018 в порівнянні з попереднім роком в цінах відповідних років збільшився на 14,0%. Втім, з урахуванням інфляції їх реальний приріст склав всього 8,5%. Це найнижчий показник темпів приросту капітальних інвестицій за останні три роки: в 2016 році він становив 49,5%, а в 2017 році – 30,7%”, – йдеться в повідомленні.
Такий характер динаміки капітальних інвестицій у розвиток аграрного сектора за останні роки зумовлений комплексом факторів, в складі яких дія негативних посилюється.
“Перш за все, в умовах війни бюджетні витрати на підтримку агровиробників скорочуються. В умовах нестабільності агрокомпанії віддають перевагу інвестиціям в приріст оборотних активів, які, хоча і приносять швидкі вигоди, але звужують перспективи стратегічного розвитку. Через підвищений рівень ризиків великі агроформування виводять інвестиційні ресурси в безпечніші для їхнього капіталу зони”, – підкреслили в Держстаті.
Також інвестиційна діяльність малого агробізнесу, який є одним з найважливіших чинників розвитку, сповільнена.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас