Українцям пояснили, як вираховуються аліменти з уже виплачених боржнику сум лікарняних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пояснили, як вираховуються аліменти з уже виплачених боржнику сум лікарняних

Особисті фінанси
3326
Як повинні стягуватись аліменти з уже виплачених боржнику сум лікарняних.
Про це повідомили в Фонді соціального страхування.
Як повідомили у відомстві, страхові кошти, у тому числі допомога при тимчасовій втраті працездатності, зараховані Фондом соцстрахування на окремий рахунок роботодавця для здійснення фінансування застрахованій особі, не можуть бути спрямовані на виплату аліментів.
Фонд соцстрахування України зараховує кошти на окремий поточний рахунок страхувальника (роботодавця) для подальшого здійснення ним виплат безпосередньо застрахованим особам.
Куди можуть бути використані страхові кошти, зараховані на окремий поточний рахунок у банку, або на окремий рахунок в органі, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів: виключно на надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам.
Страхові кошти не можуть бути спрямовані – на задоволення вимог кредиторів, на стягнення на підставі виконавчих та інших документів, за якими здійснюється стягнення відповідно до закону.
  • Стягнення аліментів безпосередньо з окремого рахунку страхувальника з сум матеріального забезпечення не передбачено чинним законодавством.
  • Підприємства, установи, організації здійснюють відрахування із зарплати боржника і перераховують кошти на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби.
  • Стягнення здійснюється виключно за рішеннями про стягнення аліментів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас