У Берліні з липня обмежать рух дизельних машин в місті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Берліні з липня обмежать рух дизельних машин в місті

Світ
573
Влада Берліна має намір з 1 липня обмежити рух в місті дизельних автомобілів стандарту ЄВРО-5 і нижче.
Про це йдеться у новій програмі з дотримання чистоти повітря, яку готує Управління Сенату Берліна з питань охорони навколишнього середовища, транспорту і захисту клімату, передає Сьогодні.
Передбачається, що заборона на рух старих “дизелів” буде діяти на 15 відрізках у німецькій столиці, в тому числі на Лейпцигер штрассе і Фрідріхштрассе в центрі міста. Остаточне рішення залишається за Сенатом Берліна.
У жовтні минулого року адміністративний суд Берліна наказав міській владі ввести обмеження на використання дизельних автомобілів старого зразка на жвавих вулицях столиці Німеччини. Відповідний вердикт винесено після позову активістів екологічної організації Deutsche Umwelthilfe.
Суд наказав ввести заборону на рух дизельних машин найпізніше з середини 2019 року на кількох відрізках в центрі Берліна і зобов’язав Управління Сенату з питань охорони навколишнього середовища, транспорту і захисту клімату до 31 березня розробити детальний план з дотримання чистоти повітря в місті. На думку суддів, автомобілі з дизельними двигунами — одна з головних причин погіршення екологічної ситуації в Берліні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас