Міжбанк: у гривні є шанс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: у гривні є шанс

Валюта
2367
У цей вівторок у гривні є шанс поборотися за своє зміцнення і потіснити долар при сприятливому розвитку подій.
Сьогодні пік бюджетних платежів у клієнтів і аукціон Міністерства фінансів з розміщення чергових гривневих і валютних ОВДП. Це призводить до нестачі гривні на ринку і змушує компанії скидати валюту, що в свою чергу створює підвищений обсяг пропозиції валюти на торгах і працює на зміцнення нацвалюти.
У цій райдужній картині є кілька складних і поки що не прояснених моментів, які можуть звести нанівець всі розрахунки на ситуативне здешевлення валюти.
По-перше – коррахунки банків на ранок 19 березня залишаються на досить ліквідному рівні в 55,8 млрд гривень, що зберігає можливості спекулянтів з гри на міжбанку.
По-друге – готівковий ринок поки що продовжує підтягувати котирування вгору, що дозволяє спекулянтам заробляти на переливах валюти з одного сегмента ринку на інший і досить оперативно розхитувати як готівковий, так і безготівковий курс протягом дня.
По-третє – на аукціоні сьогодні розміщуються як гривневі, так і валютні ОВДП, і не факт, що іноземці захочуть купити гривневі папери (під них їм доведеться продавати валюту), а не відразу облігації, номіновані в доларах (це для них менші ризики). А значить – і обсяги пропозиції валюти з боку нерезидентів-покупців ОВДП можуть бути не такими великими, як би хотілося чиновникам НБУ і Мінфіну України.
По-четверте – фактор наближення виборів і зростання котирувань останнього тижня не стимулює клієнтів до активних продажів валюти. Експортери, спостерігаючи зростання курсу, вичікують максимальних котирувань і не поспішають оперативно продавати свої валютні ресурси. Це відчувається на міжбанку вже останні кілька днів і психологічно працює проти гривні.
На тлі валютної невизначеності та різновекторності ситуативних курсових інтересів великих гравців, проведення аукціону з розміщення ОВДП і піку бюджетних платежів у клієнтів — ми прогнозуємо на сьогодні зростання статистики торгів: до 440 млн доларів при укладенні 620 угод і широкий коридор по долару в межах 27,05 -27,25 гривень.
Як і вчора – міжбанк залишиться повністю залежним від дій і курсових завдань найбільших операторів ринку і виходів/невиходів на торги Нацбанку з інтервенціями з продажу долара. Як стає вже традиційним – виходити на ринок регулятор буде в “анонімному” форматі через Matching.
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,12/ 27,15
євро – 30,76 / 30,79
російський рубль – 0,421/ 0,422
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас