День фінансів, 18 березня: право на податкову знижку, строки будівництва Шулявського мосту, графік «996» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 березня: право на податкову знижку, строки будівництва Шулявського мосту, графік «996»

666
Понеділок, 18 березня. У День працівника податкової служби України поговоримо не тільки про знижки, перевірки і шахраїв.
ДФС нагадує. І це не на честь свята. Українці мають право повернути частину сплаченого із заробітної плати податку на доходи фізичних осіб, скориставшись правом на податкову знижку. Як вказують у Фіскальній службі, це право передбачено статтею 166 Податкового кодексу України. Для вас ми зібрали перелік витрат, які дозволені до включення до податкової знижки.
Велике будівництво біля «Більшовика». Кличко озвучив строки будівництва Шулявського мосту. «До кінця року має бути здійснено великий обсяг робіт зі зведення цього об’єкта. Для цього нам також потрібно знести частину цеху номер 5 заводу „Більшовик“. Там буде побудована нова частина транспортної розв’язки. За оцінками фахівців, роботи зі зведення нового шляхопроводу триватимуть 17 місяців. Загальна їх вартість — близько 1 млрд гривень», — розповідає мер Києва.
МВФ? Що вам іще? Мінфін виконав всі маяки і левову частину умов програми співпраці з МВФ, розповіла міністр фінансів Оксана Маркарова. Частина зобов’язань, які ще належить виконати, стосується, зокрема, державних банків. Маркарова заявила, що скоро HR компанії представлять Мінфіну перелік кандидатів в незалежні наглядові ради Ощадбанку, Укрексімбанку і Приватбанку. Виконання низки умов Меморандуму та зобов’язань України перед ЄС залежить також від парламенту.
Карти, гроші, шахраї. Частка шахрайських операцій з платіжними картками 2018 року зросла. На 1 мільйон гривень операцій з платіжними картками в 2018 році 92 гривні припадало на незаконні операції. Це невеликі значення, але тим не менш, факт є. Середній чек за незаконними операціями торік зріс до 2,5 тисячі гривень.
Робочий графік «996» Поки західний світ переходить на чотириденний робочий тиждень, китайські передові IT-компанії запроваджують так званий графік «996». Формула графіка проста: працювати по 12 годин, 6 днів на тиждень. Ліричний відступ… В останні роки Китай перебуває на піку технологічної суперсили з рекордною кількістю так званих «єдинорогів» – компаній з оцінкою більш ніж $1 мільярд.
Перевірили = заощадили. У Мінфіні підрахували, скільки Україна заощадила в результаті перевірки отримувачів субсидій. Це 6 мільярдів гривень. У Мінфіні нагадують, якщо з’ясовується, що одержувач субсидії надав недостовірну інформацію і отримував виплати незаконно, йому висилають вимогу повернути суму неправомірно отриманих виплат.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас