Анонімні компанії з офшорів володіють британською нерухомістю на $132 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анонімні компанії з офшорів володіють британською нерухомістю на $132 млрд

Фондовий ринок
340
Власники близько 87 тис. об’єктів нерухомості в Англії та Уельсі невідомі, оскільки вона зареєстрована на компанії з офшорів, свідчить дослідження неурядової організації Global Witness.
Кадастрова вартість такої нерухомості, згідно з даними Управління реєстрації прав власності на землю та нерухоме майно, становить 56 млрд фунтів стерлінгів, однак реальна вартість з урахуванням інфляції і відсутності даних про ціну для деяких об’єктів, швидше за все, перевищує 100 млрд фунтів ($132,4 млрд), говориться в доповіді Global Witness.
У понеділок ця доповідь була передана парламентському комітету, який розглядає можливість створення у Великобританії реєстру кінцевих власників нерухомості. Обговорення такого реєстру ведеться з 2016 року, але особливого прогресу поки що немає.
“Стає все ясніше, що британська нерухомість – один з улюблених інструментів зберігання і відмивання вкрадених грошей для злочинців і корупціонерів”, – зазначила представник Global Witness Ейва Лі.
Близько 40% таких будівель розташовані в Лондоні. У тому числі 134 об’єкти, що належать невідомим власникам, знаходяться на Кадоган-сквер в елітному районі Найтсбрідж, де середня вартість будинку або квартири перевищує 3 млн фунтів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас