Нацбанк знайшов спосіб, як зміцнити довіру до гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк знайшов спосіб, як зміцнити довіру до гривні

Валюта
2233
Найкращим способом укріплення довіри до гривні є продовження поточної монетарної політики Національного банку, спрямованої на забезпечення цінової стабільності і зниження інфляції до рівня 5% у середньостроковій перспективі.
Про це заявив заступник голови Національного банку Олег Чурій на Інвестиційному форумі CFA Society Ukraine, передає прес-служба НБУ.
«Ми маємо високий рівень доларизації економіки, що є наслідком відсутності політичної і макроекономічної стабільності, минулих економічних криз і високого рівня інфляції впродовж багатьох років незалежності України. Наше завдання – знизити доларизацію економіки до природнього рівня через укріплення довіри до гривні як засобу розрахунків і накопичення», – повідомляє Чурій.
Олег Чурій також відзначив підписання Національним банком договору про встановлення кореспондентських відносин з міжнародним депозитарієм Clearstream.
“Такий «лінк» спростить доступ іноземних інвесторів до ринку облігацій внутрішньої державної позики України (ОВДП) і дозволить покращити валютну структуру державного боргу завдяки більшому попиту на цінні папери, номіновані у гривні”,- додав заступник голови НБУ Олег Чурій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас