Депутати запропонували змінити коди українських аеропортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати запропонували змінити коди українських аеропортів

Фондовий ринок
1734
Депутати запропонували ініціювати зміну IATA-кодів шести українських аеропортів, присвоєних Міжнародною асоціацією повітряного транспорту.
Проект відповідної постанови зареєстрований в парламенті 12 березня.
У проекті постанови пропонується змінити IATA-код аеропорту «Київ» (Жуляни) з IEV на KYV, аеропорту Львів з LWO на LVV, аеропорту Миколаїв з NLV на MKD, аеропорту Запоріжжя з OZH на ZAP, аеропорту Сєвєродонецьк з SEV на SVR, а також повністю зруйнованого під час боїв в 2014 році аеропорту Луганськ з VSG на LHN.
У пояснювальній записці до документа йдеться, що IATA-кодування аеропортів України сформувалося за часів комуністичного режиму і в основному відображає російськомовні звучання назв місць розташування таких аеропортів.
Там же наводяться такі приклади:
IEV (Київ) – Київ
LWO (Львів) – Львів
NLV (Миколаїв) – Миколаїв
OZH (Запоріжжя) – Запоріжжя
«IATA для зміни назви аеропорту вимагає офіційного звернення для отримання підтвердження такого наміру. Однак ні уряд, ні адміністрації українських аеропортів досі це питання не порушували, незважаючи на значну увагу до нього з боку суспільства», – йдеться в записці.
Також у списку на зміну кодів відсутні аеропорти Кропивницького і Дніпра, коди яких утворені від колишніх назв міст – KGO – Кіровоград і DNK – Дніпропетровськ, в той час як запропоновані коди для Миколаєва та Луганська вже присвоєні іншим повітряним гаваням.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас