Китайські IT-компанії запроваджують графік «996»: працювати по 12 годин, 6 днів на тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські IT-компанії запроваджують графік «996»: працювати по 12 годин, 6 днів на тиждень

Світ
8921
Поки західний світ переходить на чотириденний робочий тиждень, китайські передові IT-компанії запроваджують так званий графік «996».
Про це ідеться у матеріалі Global Times.
У матеріалі йдеться, що в останні роки Китай перебуває на піку технологічної суперсили з рекордною кількістю так званих «єдинорогів» — компаній з оцінкою у понад $1 мільярд.
За даними Hurun Report, у 2018 році в Китаї новий« єдиноріг» народжувався кожні три дні. За даними інших експертів, Китай швидко наздоганяє США у галузі розробок додатків, які засновані на штучному інтелекті.
«Крім державної та інвестиційної підтримки, обсяги якої постійно зростають, секретом успіху IT-галузі в Піднебесній, схоже є самовіддані і працьовиті підприємці. Але таке зростання має свою ціну, що обчислюється не в грошах, а в людських ресурсах», пише Global Times.
Інтернет-компанія Youzan, яка базується у Ханчжоу, за даними джерел Global Times, перейшла на так званий графік «996»: коли співробітники працюють з 9 ранку до 9 вечора по 6 днів на тиждень.
«На щорічних корпоративних зборах співробітників заохочували працювати більше кожен день, а пропозиція не розділяти роботу й особисте життя закріплено відтепер в корпоративному статуті компанії», – розповів журналістам співробітник Youzan, який виявив бажання не називати себе.
За його словами, на зборах директор Youzan посилався на компанію Huawei як на еталон, і говорив, що члени сім’ї повинні висловити підтримку, якщо співробітнику необхідно працювати понаднормово.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас