Deutsche Bank і Commerzbank офіційно підтвердили факт переговорів про злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank і Commerzbank офіційно підтвердили факт переговорів про злиття

Фондовий ринок
255
Найбільші банки Німеччини в неділю офіційно підтвердили, що ведуть переговори про потенційне об’єднання бізнесу.
“Commerzbank і Deutsche Bank сьогодні погодилися почати обговорення потенційного злиття з відкритим кінцем”, – повідомляється на сторінці Commerzbank для інвесторів.
“У світлі можливостей, що виникли, правління Deutsche Bank вирішило розглянути стратегічні варіанти. Правління Deutsche Bank концентруватиметься на поліпшенні можливостей зростання і рентабельності банку, – йдеться в прес-релізі Deutsche Bank. – Наразі немає впевненості в тому, що якусь угоду буде укладено”.
Союз двох банків, якщо він буде укладений, швидше за все, буде вимушеним заходом, пише The Wall Street Journal. Обидві фінкомпанії витратили мільярди доларів на реструктуризацію, зміни в керівному складі та скорочення персоналу, при цьому намагаючись зберегти незалежність. Але жодній з них не вдалося ні істотно поліпшити результати на тлі тривалого збереження низьких процентних ставок і проблем на німецькому ринку. І у уряду ФРН виникли сумніви, що банки зможуть вистояти поодинці.
Чутки про можливе злиття ходили вже кілька місяців. Вони посилилися після того, як стало відомо, що ця ідея подобається американській інвестгрупі Cerberus, яка є міноритарним акціонером і Deutsche Bank, і Commerzbank. При цьому керівництво Deutsche Bank торік також залучило Cerberus в якості стратегічного консультанта.
Крім того, думка про злиття двох найбільших комерційних банків Німеччини отримала певну підтримку і в уряді країни. Влада ФРН хотіла створити великий національний банк, який стане надійним джерелом фінансування орієнтованої на експорт економіки і зможе скласти конкуренцію провідним фінкомпаніям Європи.
Минулого тижня член наглядової ради Deutsche Bank AG Ян Душек висловився проти злиття двох банків, висловивши побоювання, що подібна угода підвищить ймовірність ворожого поглинання об’єднаної компанії іноземцями замість того, щоб піти на користь фінансовому сектору і економіці Німеччини.
Я.Душек обіймає високий пост в німецькій об’єднаній профспілці працівників сфери послуг (Verdi) і є представником співробітників Deutsche Bank в наглядовій раді. Він першим з офіційних осіб банку публічно висловив ставлення до потенційної угоди.
Злиття Deutsche Bank і Commerzbank може привести до створення третього за величиною активів банку у Європі після британського HSBC і французького BNP Paribas – близько 1,9 трлн євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас