День фінансів, 15 березня: Южаніна за IT, депутати за батьків, Гройсман за мінімальну пенсію в 3 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 березня: Южаніна за IT, депутати за батьків, Гройсман за мінімальну пенсію в 3 тис.

1370
П’ятниця, 15 березня. Про нові законопроекти, пенсії розміром в 3 тис. грн і збої в соцмережах.
Пільги для IT-компаній. Законопроект Южаніної. Голова податкового комітету ВР Ніна Южаніна розробила новий законопроект, яким передбачено пільгові ставки податку на доходи фізосіб і єдиного соцвнеску. IT-компаніям планують надати низку податкових пільг, які діятимуть до 1 січня 2025 року. Законопроектом пропонується ставка ПДФО на рівні 9%, а ставка ЄСВ – 5% від зарплати.
Декретна відпустка для батька. Пропозиція нардепів. Депутати зареєстрували проект, який передбачає можливість чоловікам брати 10-денну оплачувану відпустку після народження дитини. У пояснювальній записці наведені приклади різних європейських країн, де такий закон діє.
Збої в Facebook та Instagram “зіграли” за Telegram. 13 березня в роботі сервісів Facebook, Facebook Messenger, Instagram і WhatsApp спостерігалися перебої, і користувачі знайшли альтернативу. За 24 години в Telegram зареєструвалося 3 млн нових користувачів. Як заявляє голова сервісу Telegram Павло Дуров, це досить великий показник для сервісу. Через день після збою компанію Facebook залишили два топ-менеджера, пояснюючи це тим, що виникли розбіжності з Цукербергом через різне бачення майбутнього соціальної мережі.
До речі, наш Telegram-канал @Finance_ukr вже читають понад 4 тис. підписників. Щодня для них ми пишемо ексклюзив про те, як економити, що важливо не пропустити і як не переплачувати зайвого. Приєднуйтесь!
Мінімальна пенсія в 3 тис. Гройсман взагалі не проти, але… Володимир Гройсман сьогодні пояснив, що для того, щоб підвищити мінімальні пенсії на 3 тис. грн, треба додатково до бюджету Пенсійного фонду 270 мільярдів гривень. Як він каже: “Я за це абсолютно, але таких ресурсів у нас немає”.
Газ. Переговори. МВФ. Україна планує обговорити цю можливість з МВФ. 14 березня голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв повідомив, що ціна на газ для населення з квітня буде вищою за ринкову. І сьогодні Гройсман заявив, що він доручає Нафтогазу разом з Міністерством фінансів почати робочу дискусію з МВФ, щоб врегулювати це питання і не допустити підвищень газу, грунтуючись на пропозиції Нафтогазу Україна.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас