Угода про відкрите небо з ЄС відсувається на невизначений термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угода про відкрите небо з ЄС відсувається на невизначений термін

Казна та Політика
649
У Європейському Союзі поки не знають, коли буде підписано угоду про спільний авіаційний простір (відкрите небо) з Україною. Про це заявив глава делегації по кооперації України з ЄС Штефан Шлеунінг.
“Ми поки що не знаємо. Це політичний процес, і ми сподіваємося, що результати будуть скоро. Побачимо. Цей процес йде. Ми сподіваємося, що буде якомога швидше. Але я не можу сказати точну дату”, – зазначив він.
У свою чергу керівник команди експертів проекту SAFER-U Кахи Кваташідзе підкреслив, що навіть після підписання угоди про відкрите небо Україні потрібен перехідний період.
“Не треба думати, що одразу після підписання, завтра все буде працювати. Треба пройти перехідний період. Імплементувати всі регуляції, навчити людей і все сертифікувати. Наприклад, Грузія після підписання досі продовжує здійснювати заходи щодо відповідності з ЄС”, – зазначив він.
У лютому 2019 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що не втрачає надії підписати угоду про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом в поточному році, незважаючи на невизначеність в ситуації з виходом Великобританії зі складу ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас