Російські банки придумали, як захиститися від санкцій США - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські банки придумали, як захиститися від санкцій США - Reuters

Фондовий ринок
2082
Провідні російські банки мають намір використовувати взаємні кореспондентські рахунки для валютних розрахунків на випадок введення Сполученими Штатами нових санкцій проти одного або декількох з них, повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела.
Цю схему банки почали розробляти спільно з Міністерством фінансів і Центробанком в минулому році. Вона повинна дозволити виграти час у разі, якщо який-небудь з великих банків виявиться через санкції відрізаним від валютних операцій.
“Кожен важливий банк має покроковий план, що він робить в тій чи іншій ситуації. Перший місяць розписаний по днях, а то й по годинах”, – сказав агентству високопоставлений чиновник.
Як зазначає Reuters, дві найбільші загрози для банківського сектора в Росії – відключення від системи обміну банківськими повідомленнями SWIFT і заборона на роботу з валютою, яка надходить переважно від американських банків. На випадок відключення від SWIFT є система обміну фінансовими повідомленнями Банку Росії.
Щоб продовжувати проводити валютні операції після потрапляння до санкційного списку великі російські банки готуються використовувати валютні коррахунки, які у них вже є, або відкривати нові.
“Тобто вони будуть ці долари гнати всередині себе через внутрішні проводки, минаючи коррахунок, наприклад, в Citi”, – сказав співрозмовник Reuters, додавши, що “все одно хтось один з цього ланцюжка повинен мати коррахунок в доларах в Citi або JP Morgan”.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас