День фінансів, 14 березня: рішення щодо облікової ставки, перевірки "липових" у Польщі, другі за покладами газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 березня: рішення щодо облікової ставки, перевірки "липових" у Польщі, другі за покладами газу

777
14 березня. Четвер. НБУ не здивував, а от деякі дані – навіть дуже.
Рішення щодо ставки. Правління Національного банку України ухвалило рішення залишити облікову ставку на рівні 18% річних. Як повідомляє регулятор, в перші місяці 2019 року інфляція продовжувала сповільнюватися, фактично дотримуючись траєкторії, яку Національний банк прогнозував в Інфляційному звіті (січень 2019 року).
Другі за покладами газу. Україна посідає друге місце в Європі після Норвегії за обсягами покладів природного газу. Про це пише Cost.ua з посиланням на звіт BP Statistical review of world energy. За оцінками аналітиків, Україна має 1,1 трлн кубометрів запасів газу. Норвегія очолює цей рейтинг з 1,78 трлн кубів. Третю сходинку посідають Нідерланди – 0,8 трлн кубометрів.
А в цей час… В російському «Газпромі» кажуть, що газопровід “Північний потік-2” побудований на третину. На сьогодні проклали близько 830 км труб по дну Балтійського моря, що становить близько 34% готовності проекту.
Товари та послуги. Державна служба статистики оприлюднила дані щодо середніх споживчих цін на товари та послуги в Україні у лютому 2019 року. Цікаво, але, за даними статистичного відомства, в порівнянні з груднем 2018 року серед товарів найбільше подешевшав скраплений газ для автомобілів – на 25,1% до 10,87 грн за літр.
630 млн в новий термінал «Києва». Новий термінал Міжнародного аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського («Жуляни») відкриється у травні 2019 року. Про це в інтерв’ю ЕП розповів його власник – український бізнесмен, засновник інвестиційної групи UFuture Василь Хмельницький. При цьому він зазначив, що аеропорт дещо обмежений у розвитку, навіть якщо пасажиропотік буде зростати.
У Польщі візьмуться за «липових» студентів. Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про іноземців, який обмежує, зокрема, в’їзд в країну осіб, які прикриваються навчанням, але насправді ані учнями, ані студентами не є. Поправка ця не в останню чергу стосуватиметься українців. Все тому, що вона покликана адаптувати польське законодавство до Директиви Європарламенту і Ради Євросоюзу про перебування громадян країн, що не входять в ЄС.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас