Кременчуцьку ГЕС реконструюють за 1,2 мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кременчуцьку ГЕС реконструюють за 1,2 мільярда гривень

Фондовий ринок
585
Контракт на реконструкцію Кременчуцької гідроелектростанції підписали гендиректор харківського АТ “Турбоатом” Віктор Суботін і гендиректор ПрАТ “Укргідроенерго” Ігор Сирота.
Загальна вартість контракту – понад 1,2 млрд грн. Термін його виконання – 3,5 року.
“Предметом контракту є реконструкція двох турбін і двох генераторів гідроагрегатів ст.№№ 4, 5 Кременчуцької ГЕС, включаючи проектування, виготовлення, поставку обладнання, виконання демонтажно-монтажних робіт і послуг інжинірингового супроводу”, – повідомляє прес-служба “Турбоатому” в четвер.
Очікується, що реконструкція ГЕС дозволить підвищити її експлуатаційну надійність і продовжити термін експлуатації зазначених гідроагрегатів Кременчуцької ГЕС на 40 років.
Також це дозволить збільшити коефіцієнт корисної дії і потужність агрегатів при максимальному напорі на 5,6 МВт (2,8 МВт х 2). Крім того, розшириться діапазон регулювання потужності агрегатів.
В рамках контракту з “Укргідроенерго” Суботін підписав також контракт з в.о. директора харківського ДП “Електротяжмаш” Дмитром Костюком. В рамках цього контракту планується проектування, виготовлення і постачання двох гідрогенераторів на Кременчуцьку ГЕС. Сума угоди склала 470 млн грн.
Кременчуцька гідроелектростанція на Дніпрі розташована в місті Світловодськ (Кіровоградська обл.). Вона є третім ступенем каскаду гідроелектростанцій на Дніпрі. В експлуатації з 1959 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас