Volkswagen пророкує загибель малолітражок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen пророкує загибель малолітражок

Технології&Авто
2702
Volkswagen вважає, що в майбутньому з продажу можуть зникнути малолітражні та субкомпактні автомобілі, бо через посилення екологічних норм їх виробництво стане економічно невигідним. Про це у своєму інтерв’ю розповів Юрген Стакманн, голова відділу продажів і маркетингу Volkswagen.
Суворі екологічні норми, що вводяться в різних країнах світу, і перш за все в європейських країнах, можуть негативно позначитися на долі невеликих автомобілів, як, наприклад, Volkswagen up! Саме їх розробка і серійне виробництво може бути таким дорогим, що продажі себе не виправдають, не принесуть прибуток.
Щоправда, до цього моменту ще далеко, бо в Європі рівень викидів СО2 у легкових автомобілів повинен скоротиться на 37,5% протягом майже десяти років – з 2021 року по 2030 рік. За цей час з ринку можуть зникнути багато моделей, поступившись місцем «зеленим» новинкам.
Стакманн також вважає, що економічно невигідно адаптувати нову електричну платформу MEB для компактних автомобілів. Тому вигідніше розвивати e-Up!
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас