Вийшла перша бета-версія операційної системи Android Q — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вийшла перша бета-версія операційної системи Android Q

Технології&Авто
818
Компанія Google випустила офіційну бета-версію нової операційної системи Android Q. Фінальна її версія повинна бути представлена на конференції Google I/O 2019, яка пройде з 7 по 9 травня.
Про це пише Android Authority.
Нова ОС включає багато нововведень, що стосуються, в основному, інтерфейсу. Найбільш значними є акцентні кольори і варіанти оформлення.
Відтепер ОС Android буде підтримувати різні кольори акценту. У самому низу налаштувань розробника знаходиться новий розділ “Теми” з трьома варіантами: колір акценту, шрифт заголовка/тексту і форма значка. Відтепер користувач може вибирати між чотирма кольорами акценту: синій, зелений, чорний і фіолетовий за замовчанням.
Ще одне нововведення стосувалося значка батареї. Google перемістив його з нижнього центрального положення в правий верхній кут постійно включеного дисплея.
Також змін зазнала функція насічок і закруглених кутів на скріншотах. У попередніх версіях Android система заповнювала прогалини, якщо помітила проріз або закруглені краї екрану. Тепер цього не відбувається.
Крім того, змінилися функції свайпів. Швидкий рух вправо як і раніше видаляє повідомлення, в той час як рух вліво викличе контекстне меню.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас