Експерти очікують вплив інфляції на вартість продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти очікують вплив інфляції на вартість продуктів

778
В українській Асоціації постачальників торговельних мереж, порівнюючи з минулим роком, вважають, що і в березні-квітні 2019 року буде стрибок цін, передає Сегодня.
“Якби не було зміцнення гривні, інфляція була б значно вищою, бо курс валюти зараз має найбільший вплив на інфляцію”, – зазначив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Вони впевнені, що соціальні виплати, індексація пенсій і одноразова виплата пенсіонерам в березні-квітні підвищить ціни. “У березні очікується значне збільшення інфляції в кілька разів, в порівнянні з лютим. Наприклад, зараз, за ​​нашими даними, овочі подорожчали на 0,1%, то в березні – квітні це може бути 1-1,5%. Тобто тільки за два місяці ми можемо набрати 30% за рік.
За словами Олексія, найбільше в ціні зросте хліб – в середньому до 3%. Вартість овочів буде коливатися в рамках +/- 10%, але за підсумками 4-5 місяців зростання буде несуттєвим.
А м’ясо збереже цінову стабільність до квітня, коли, в зв’язку з закінченням посту, відбудеться невеликий стрибок цін.
При цьому, зазначив Дорошенко, ціни на продукти можуть відрізнятися на 70% в залежності від регіону. Раніше повідомлялося, що за даними Держстату, за місяць зростання цін сповільнилося вдвічі. У лютому інфляція скоротилася до 0,5% в порівнянні з 1% місяцем раніше. Річна інфляція прогнозується на рівні 6,3%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас