Кабмін схвалив зміни до Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив зміни до Податкового кодексу

Казна та Політика
2939
Кабінет міністрів України схвалив розроблений Міністерством фінансів законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування місцевих податків і зборів», який, зокрема, передбачає введення уніфікованої форми інформації про ставки і пільги місцевих податків і зборів, і порядку її надання органам контролю.
Як повідомили в прес-службі Мінфіну, прийняття даного законопроекту дозволить надавати інформацію органам контролю в електронному вигляді для подальшої автоматизації та наповнення інформаційної бази Державної фіскальної служби (ДФС).
У повідомленні йдеться, що зараз органи місцевої влади приймають рішення про встановлення місцевих податків і зборів на відповідних територіях (крім податку на майно) в довільній формі, що виключає будь-яку систематизацію ставок місцевих податків і зборів і, відповідно, наповнення бази ДФС.
У зв’язку з цим, законопроектом пропонується скасувати обов’язок місцевої влади щорічно приймати рішення про встановлення місцевих податків і зборів. У повідомленні вказано, що ДФС не пізніше 15 липня поточного року оприлюднить на своєму сайті зведену інформацію про розмір і дату встановлення ставок місцевих податків і зборів на відповідній території.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас