Міжбанк: вчорашній "залив" ринку допоміг гривні вранці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: вчорашній "залив" ринку допоміг гривні вранці

Валюта
1851
У четвер напруженість на валютному ринку збережеться при закріпленні обсягів операцій в сумі до 440 млн доларів і укладанні до 560 угод.
На міжбанку сьогодні ситуація повністю залежить від курсових завдань великих гравців. Вчора попит на валюту частково був змушений гасити вже сам НБУ. Правда, не в публічному форматі аукціону, а в “анонімному” і “тихому” через Matching. Продавав в межах 26,73-26,77 гривень і за нашими розрахунками був змушений “залити” на міжбанк понад 50 млн доларів, що, втім, до кінця дня не зупинило зростання котирувань. Сьогодні стане ясно, чи не були ці вливання марними з точки зору боротьби з курсовими стрибками, чи міжбанк просто перетраив ці суми і знову піде вгору.
Ми схильні до версії, що такий масований “залив” ринку валютою не пройде без наслідків для курсу і зростання долара зупиниться. Але остаточний тренд по курсу будуть формувати дії великих гравців. За нашими даними, Укрзалізниця (скуповувала валюту під оплату своїх зовнішніх боргів) поки ще не повністю закрила необхідний обсяг своїх купівель і, цілком можливо, знову формуватиме попит на валюту найближчим часом. З іншого боку, і великі металурги зараз будуть активно продавати валютну виручку перед майбутнім періодом податкових платежів (початок наступного тижня). Тому поведінку ключових гравців міжбанку і буде сьогодні формувати остаточний тренд по курсу.
Ми прогнозуємо на четвер продовження суттєвої волатильності по курсу і коридор по долару в межах 26,52-26,75 гривень з повною залежністю котирувань від дій і завдань найбільших гравців, а також поведінки НБУ.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,73 / 26,74
євро – 30,22 / 30,23
російський рубль – 0,408 / 0,409
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас