Ринок праці в Україні: кожен шостий працює в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок праці в Україні: кожен шостий працює в Києві

Особисті фінанси
2238
З 17 млн ​​населення України працездатного віку, яке нарахували на 1 січня 2019 року, працювали на постійній основі 7,7 млн ​​осіб. Тобто трохи більше 45%. Ще приблизно півмільйона працювали за цивільно-трудовими договорами або за сумісництвом. При цьому приблизно кожна третя людина з числа працюючих за минулий рік змінила місце роботи або просто звільнилася.
За даними Укрстату, за минулий 2018 рік звільнилися або були звільнені 2 млн 420 тис. осіб, а прийнято на роботу – 2 млн 237 тис. осіб. Таким чином, кількість офіційно працюючих людей в Україні скоротилася на 183,7 тис. осіб.
Така статистика публікується другий рік поспіль. Торік у першому кварталі був ще зафіксований приріст кадрів – 16,7 тис. осіб, а потім почалося скорочення. В цілому за 2017 рік кількість офіційно працюючих українців зменшилася на 100 тис. осіб.
Переважна більшість звільнених потрапляють у статистику “плинність кадрів”. З 2,4 млн осіб таких було 2,1 млн. Решта потрапили під скорочення.
Якщо говорити про сфери зайнятості, то за минулий рік суттєве скорочення відбулося в сфері освіти – там стало на 60 тис. працівників менше. У промисловості чисельність робітників скоротилася на 50 тис. осіб, в медицині – майже на 40 тис.
У будівництві число робітників за минулий рік не змінилося. А ось в торгівлі працівників стало на 3 тис. більше. У сфері державного управління і оборони додалося 1,5 тис. працівників.
Що стосується регіонів, то рекордсменом по скороченню чисельності працівників виявився Київ. Тут за минулий рік працюють стало на 24,2 тис. менше. Практично кожен другий був звільнений через скорочення штату.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас