Французькі інженери створили електровелосипед зі штучним інтелектом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французькі інженери створили електровелосипед зі штучним інтелектом

Технології&Авто
376
Французькі інженери представили електробайк iweech, який називають «першим у світі розумним велосипедом».
Ззовні новинка нагадує звичайний елегантний міський електровелосипед останньої генерації: без амортизаторів, з прокладеною усередині рами проводкою і електромотором в педальному блоці. Родзинка транспортного засобу – програмне забезпечення, засноване на технологіях штучного інтелекту.
У байка всього одна кнопка – включення. Після її натискання можна відразу їхати: iweech сам подбає про передачу необхідного зусилля від електромотора на педалі, розрахувавши його таким чином, щоб заряду акумулятора точно вистачило до кінця поїздки.
Розробники стверджують, що вбудований в велосипед штучний інтелект враховує не тільки довжину маршруту і ступінь заряду акумулятора, але і рельєф місцевості, погодні умови і стан компонентів, в тому числі – рівень тиску в шинах.
Іweech також має супутній мобільний додаток, в якому можна вказати місце призначення, полегшивши розрахунки штучного інтелекту, а також подивитися статистику про поїздки та різну інформацію про стан велосипеда, включаючи його розташування.
Що стосується технічних характеристик, то розганяє iweech мотор Brose потужністю 350 Вт, а в трикутник рами помістився акумулятор ємністю 497 Вт*год. Заряджається він за 3,5 години, при цьому повного заряду вистачає на 160 км. Важить транспортний засіб 18 кг.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас