Трамп хоче замінити залізничні маршрути в США автобусними рейсами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп хоче замінити залізничні маршрути в США автобусними рейсами

Світ
910
Бюджетна пропозиція на 2020 рік, оприлюднена президентом США Дональдом Трампом 11 березня, передбачає скасування федерального фінансування поїздів далекого прямування Amtrak.
Про це пише ЦТС з посиланням на Railwaygazette.
Повна інформація про бюджет повинна бути опублікована 18 березня, але відповідно до першого огляду з Білого дому, глава держави вважає, що міжміські пасажирські залізничні перевезення Amtrak приносять близько 500 млн доларів збитків на рік, і при цьому “неадекватно” обслуговують місцевість за межами мегаполісів. Тому адміністрація пропонує поступово передати повноваження з управління сервісами Amtrak відповідним штатам, виходячи з того, що інші поїзди будуть покривати маршрути протяжністю 1 200 км або менше.
Наявні міжміські залізничні маршрути будуть частково замінені “надійними міжміськими автобусними рейсами”.
Бюджет виділить 550 млн доларів у вигляді грантів на перехідний час, які дозволять Amtrak і керівництву штатів перебудувати залізничну мережу. Крім того, ще 936 млн доларів виділять у вигляді прямих грантів, які отримає Amtrak для підтримки функцій, які важливі для держави, а також для обслуговування Північно-Східного коридору. Проте гроші не будуть виділені для проектів тунелів Gateway між Нью-Йорком і Нью-Джерсі, які, як наполягає федеральний уряд, повинні фінансуватися двома штатами.
Відповідаючи на цю пропозицію, Асоціація залізничних пасажирів попередила, що пропонований бюджет фактично “покладе край національній залізничній мережі”. Гранти, на думку членів асоціації, насправді не є додатковими коштами, а, навпаки, являють собою скорочення на 23% від суми, затвердженої Конгресом для Amtrak в 2017 фінансовому році. В цілому підтримка транспортного сектору знижується на 21,5%.
Однак бюджет повинен бути затверджений Конгресом. І в Асоціації залізничних пасажирів відзначили, що в останні два роки законодавчий орган відхиляв пропозиції щодо скорочення фінансування залізничного і міського транспорту, на яких наполягала адміністрація Трампа.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас