У Києві група аферистів обдурила людей на 70 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві група аферистів обдурила людей на 70 млн гривень

Кримінал
1691
Столичні правоохоронці спільно з Київською місцевою прокуратурою припинили діяльність злочинної групи, яка обдурила як мінімум 16 осіб на 70 млн гривень.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.
Злочинці діяли на території кількох міст країни, а один з їхніх офісів розташовувався в столиці. Учасники групи на чолі з 43-річним чоловіком наживалися на громадянах шляхом повідомлення їм про нібито гарантовану можливість отримання надприбутків на міжнародному фінансовому ринку через створену організацію – фінансову піраміду “Forex Trend”.
Щоб реалізувати схему, зловмисники створили інтернет-сайт, на якому потенційним вкладникам пропонували інвестувати гроші. Після реєстрації та авторизації на сайті інвесторам надавався особистий електронний кабінет, через який пропонувалося здійснити грошовий внесок. Шахраї націлювали клієнтів на максимальний розмір внеску, мотивуючи тим, що чим більша сума внесених коштів, тим більша ймовірність успішного проведення торгів.
Після цього злочинці за рахунок грошей вкладників проводили фіноперації на міжнародному фінансовому ринку. При цьому створений ними Інтернет-сайт не дозволяв інвесторам на свій розсуд розпоряджатися внесеними коштами.
Також фігуранти афери підшукували осіб для створення суб’єктів господарської діяльності і через їхні банківські рахунки виводили кошти “інвесторів”. Таким чином, шахраї вивудили у людей понад 70 млн гривень. У кримінальному провадженні потерпілими визнано 16 громадян.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас