Білоруський нафтотрейдер хоче встановити контроль над "ПрикарпатЗахідтрансом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруський нафтотрейдер хоче встановити контроль над "ПрикарпатЗахідтрансом"

Фондовий ринок
468
Виробниче унітарне підприємство “Нафтобітумний завод”, яке належить найбільшому приватному білоруському нафтотрейдеру “Інтерсервіс”, планує отримати контроль над ТОВ “ПрикарпатЗахідтранс”, що експлуатує ділянку нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок”.
За інформацією Антимонопольного комітету України (АМКУ), “Нафтобітумний завод” просить схвалити купівлю понад 50% у “ПрикарпатЗахідтранс”.
Раніше “Нафтобітумний завод” був в числі претендентів на купівлю держпакета акцій енергогенерувальної компанії ПАТ “Центренерго”, конкурс з якого був визнаний в грудні 2018 року таким, що не відбувся.
Нагадаємо, в 2015 році АМКУ дозволив швейцарській International Trading Partners AG (Санкт-Галлен), власником якої є громадянин Німеччини Анатолій Шеффер, придбати акції компанії АТ “Південно-Західне акціонерне товариство трубопровідного транспорту нафтопродуктів” (Самара, РФ), що входить в АК “Транснєфть”.
Як повідомляє агентство, в 2016 році International Trading Partners AG купила “ПрикарпатЗахідтранс” у “Транснєфті”.
“ПрикарпатЗахідтранс” експлуатує ділянку нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок” протяжністю близько 1,1 тис. км, призначений для прокачування дизельного палива з Росії і Білорусі як для внутрішніх потреб України, так і для транзиту в Європу, зокрема в Угорщину. Проектна потужність магістралі – 3,5 млн тонн на рік.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас