Концесія починається: два вокзали в Україні віддадуть бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Концесія починається: два вокзали в Україні віддадуть бізнесу

Казна та Політика
1287
В Україні в 2019 році запускається пілотний проект з концесії залізничних вокзалів.
Про це розповів голова правління “Укрзалізниці” (УЗ) Євген Кравцов, пише Сьогодні.
“Ми вже цього року запускаємо пілотний проект з концесії двох вокзалів – це Миколаївський і Хмельницький. … Хмельницький і Миколаївський вокзали якраз не надто маленькі і не надто великі. І обидва вокзали потребують розширення і реконструкції. Миколаївський вокзал – у нього є великий потенціал”, – зазначив Кравцов.
За його словами, УЗ відпрацьовує питання залучення до процесу ЄБРР і Світового банку. Це потрібно, щоб провести перевірки, технічні стадії, підготувати технічну документацію, адже в України не багато досвіду в проведенні концесій.
Залізничний вокзал Києва, до речі, поки що залишиться в колишньому статусі.
“Враховуючи, що Київський вокзал – найголовніший вокзал країни, нерозумно починати концесію або використовувати нові механізми з нього. Зараз ми працюємо над концепцією самого вокзалу, також з архітектурними рішеннями. Ми хочемо не тільки збільшити його прибутковість, але і поліпшити його як символ не тільки Києва, а й України. Потенціал Київського вокзалу величезний, він і сьогодні є зразком архітектури, але ми можемо зробити з нього дійсно візитку країни”, – пояснив Кравцов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас