В Україні можуть зірвати монетизацію субсидій: "Нафтогаз" забив на сполох (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть зірвати монетизацію субсидій: "Нафтогаз" забив на сполох (інфографіка)

Казна та Політика
4944
В Україні споживачі стали масово скаржитися на відсутність рахунків за газ, що може привести до зриву монетизації субсидії.
Як повідомляється на сторінці НАК “Нафтогаз” в Facebook, останнім часом українці стали масово скаржитися на відсутність платіжок за газ за лютий.
“Від послуг “Укрпошти” компанії (облгаззбути. – Ред.), кажуть, відмовилися, на заміну нікого не знайшли, тому хто і як рознесе в цьому місяці паперові рахунки, невідомо. В електронному кабінеті створити рахунок неможливо, система на технічних роботах”, – йдеться в повідомленні.
В “Нафтогазі” вважають, що таким чином в установах можуть щось “крутити” з нормами, температурними умовами або рекомендованими платежами. Водночас в компанії відзначили, що причиною може бути спроба зірвати монетизацію субсидій.
“З цього місяця вже стартувала монетизація субсидій. Гроші вперше отримали люди, а не газзбути. Це правильний цивілізований підхід. Він спонукає людей розумно споживати газ і ставить отримувачів субсидій по одну сторону з активістами ОСББ, які прагнуть утеплити свій будинок і платити менше. Це вимога закону, прийнятого всіма фракціями Верховної Ради. А ще через це недобросовісні збути можуть втратити частину своїх чорних доходів. Тому що коли субсидія віртуальна, то яка субсидіантам різниця, скільки в рахунок записали? А тепер вже ні. Що заощадив – твоє”, – додали в НАК.
В Україні можуть зірвати монетизацію субсидій: "Нафтогаз" забив на сполох (інфографіка)
Зокрема, в “Нафтогазі” вважають, що знищити монетизацію можна, “якщо розповісти, що люди не здатні платити самостійно, давайте, мовляв, повернемося до старої системи”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас