Київ оновить громадський транспорт за гроші Європейського банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ оновить громадський транспорт за гроші Європейського банку

Казна та Політика
584
Київ оновить парк міського комунального транспорту за рахунок позики у 50 млн євро від Європейського інвестиційного банку.
Таке рішення схвалила Постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку на своєму засіданні 12 лютого 2019 року та рекомендувала затвердити його Київраді.
Кошти будуть надані у рамках проекту «Міський громадський транспорт України», який спільно із Банком реалізовує український Уряд. Позика буде надана на 10 років на вигідних умовах з процентною ставкою 2%.
«У рамках проектів укладено субкредитні угоди, які передбачають, що підписантами договорів є Міністерство фінансів, Міністерство інфраструктури, Київська міська рада та комунальне підприємство “Київпастранс”. Кінцевим бенефіціаром є Київська міська рада. Закон про місцеве самоврядування передбачає затвердження цієї угоди», – повідомив на засіданні Комісії директор Департаменту фінансів КМДА Володимир Рєпік.
На оновлення трамвайного парку Київ витратить 24,9 млн євро, автобусного – 18,6 млн євро, нові кабіни для фунікулера обійдуться у 6,5 млн євро.
«Умови угоди, ми вважаємо, є прийнятними для України – низькі процентні ставки та довготривалий термін користування коштами», – підкреслив він.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас