День фінансів, 12 березня: початок виплат субсидій готівкою, турзбір у Львові, перевірки НКРЕКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 березня: початок виплат субсидій готівкою, турзбір у Львові, перевірки НКРЕКП

440
Вівторок, 12 березня. Куди звертатися, якщо в платіжці завищені суми за газ. Як оплатити проїзд у Києві через Приват24. На що звернути увагу при виборі кредитної картки для подорожей.
Населення купує валюту. За результатами НБУ, за перший місяць дії нового валютного регулювання населення купило онлайн близько $52 млн. Бізнес уклав понад 100 нових кредитних угод з нерезидентами. А компанії і фізособи інвестували 9,7 млн євро за кордон.
Ощадбанк почав виплачувати субсидії готівкою. З 12 березня клієнти, яким субсидії були призначені до 31 грудня 2018 року, зможуть отримати субсидії у грошовій формі. Субсидіанти-непенсіонери будуть отримувати субсидію щомісяця 12 числа на рахунок в банку, про що клієнтів будуть інформувати по смс. Субсидіанти-пенсіонери отримуватимуть субсидію одночасно з пенсією через Укрпошту або на свій банківський пенсійний рахунок.
Як купити е-квиток на столичний транспорт в Приват24. Kyiv Smart Card можна придбати в мобільній версії Приват24 в розділі “Транспорт”. Після оплати на екрані з’явиться QR-код, який потрібно буде відсканувати в пристроях в наземному транспорті або на нових турнікетах метро.
Туристичний збір у Львові. З 1 квітня гостям Львова, які прибувають з метою туризму, доведеться платити туристичний збір. За кожну добу перебування в місті туристам доведеться платити 0,2-0,5% від розміру мінімальної заробітної плати. Відсоток збору залежатиме від вартості ночівлі людини за добу.
До речі, якщо ви плануєте свій відпочинок в цьому році, Finance.ua підготував відео з підбором кредитних карток для подорожей. Журналісти звернули уваги на суму кешбеку, вартість випуску та обслуговування карток, а також індивідуальні переваги:
Гроші на дороги. У Мінінфраструктури прогнозують, що до 2022 року на розвиток автодоріг України виділять 300 мільярдів гривень. Повідомляється, що з 2018 року почали ремонтувати дороги, які не ремонтувалися десятиліттями. І в планах на 2019 рік – відремонтувати 1800 км доріг.
НКРЕКП почала перевіряти завищені платіжки за газ. До квітня 2019 року регулятор перевірятиме роботу на восьми облгазах. Перевірки почали проводити через завищені суми в платіжках. Результати будуть публічно оприлюднені та обговорені. У нашій новині розповідаємо, куди скаржитися і як отримати компенсацію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас