Міжбанк: очікуємо збільшення курсових коливань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: очікуємо збільшення курсових коливань

Валюта
1113
Цього вівторка на валютному ринку ми очікуємо продовження зростання статистики торгів – у межах до 520 млн доларів при здійсненні до 650 угод. А також збільшення курсових коливань протягом дня.
Виною тому кілька чинників, що впливає на настрої і завдання клієнтів на валютному міжбанку в цей період:
1) Зростання обсягів обов’язкових продажів і ситуативні перекоси попиту і пропозиції валюти на торгах через неробочий день в Україні 8 березня. Вчора банки зарахували клієнтам валютну виручку за минулу (святкову для нашої країни) п’ятницю і безпосередньо за понеділок. Сьогодні 30% від цих надходжень будуть обов’язково продані на ринку, що збільшить пропозицію і зіграє на користь нацвалюти;
2) Аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Розрахунки по ньому в середу, але при вдалому збігу обставин – вже з сьогоднішнього дня частина клієнтів-іноземців продаватимуть валюту, щоб отримати гривню і завтра розрахуватися за купленим гривневими облігаціями. Це спрацює також на зміцнення гривні, але на особливі обсяги таких продажів ми б не дуже розраховували, бо ті з іноземців, хто хотів їх придбати – вже зробили це минулого тижня, а сьогодні відбувається їх тільки дорозміщення. Крім цього, багато нерезидентів вважатимуть за краще не отримувати додаткові валютні ризики і відразу куплять ОВДП, номіновані у валюті, що знизить обсяги їх потенційної пропозиції валюти на торгах. Можливі перерозміщення банками і клієнтами в нові ОВДП раніше погашених сум, але на особливий обсяг “живого” припливу гривні до бюджету на цьому аукціоні ми не розраховуємо;
3) Поведінка готівкового ринку і стрімке зростання ліквідності в системі. В обмінниках припинилося зниження котирувань. Більше того – вони почали поступово зростати. Це говорить про те, що цей сегмент валютного ринку вже “не вірить” в подальше падіння курсу на міжбанку і орієнтується на діючі котирування як на курсове “дно”. Зазвичай така поведінка готівкового курсу віщує швидку зміну ситуації і на торгах безготівковим доларом. Це працює проти нацвалюти.
Крім цього, коррахунки банків на ранок вівторка злетіли відразу на 10,1 млрд – до 59,2 млрд гривень, що дає спекулянтам ресурс для активних спроб покачати курс.
При виникненні ситуативного надлишку валюти – його продовжить викуповувати НБУ в резерви через Matching.
Ми прогнозуємо на вівторок розширення коридору по долару в межах 26,25-26,40 гривень зі збільшенням залежності курсового тренду від дій найбільших гравців.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,34 / 26,36
євро – 29,60 / 29,62
російський рубль – 0,398 / 0,399
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас