Тренд на зміцнення гривні підтримує сприятлива зовнішня кон'юнктура - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тренд на зміцнення гривні підтримує сприятлива зовнішня кон'юнктура - НБУ

Казна та Політика
629
Продовження тренду, що намітився на початку року, на зміцнення гривні останніми тижнями підтримує стабільна пропозиція іноземної валюти на тлі сприятливої зовнішньої кон’юнктури, повідомляється на сайті Національного банку України (НБУ).
“Ситуацію на валютному ринку зумовлюють такі чинники: сприятлива зовнішня кон’юнктура для товарів українського експорту; наближення термінів сплати річних податків до держбюджету, що стимулює бізнес активніше продавати інвалюту; слабке зростання імпорту товарів і низькі обсяги репатріації дивідендів в інвалюті за кордон, а також чистий продаж валюти населенням”, – йдеться в повідомленні.
Водночас, за даними НБУ, приплив іноземного капіталу в державні цінні папери, який спостерігався від середини січня, на сьогодні уповільнився і не відіграє значної ролі в зміцненні курсу гривні, додав Нацбанк.
Загалом НБУ зазначає, що коливання курсу у бік зміцнення, які спостерігаються останніми тижнями, є здоровою реакцією ринку на постійні зміни економічної ситуації: під впливом зміни балансу попиту-пропозиції національна валюта може і посилюватися, і послаблюватися. У таких умовах короткострокове прогнозування курсу гривні є ускладненим.
Водночас НБУ додає, що для хеджування валютних ризиків, пов’язаних із виконанням зобов’язань за кредитними договорами та зовнішньоекономічними контрактами, бізнес може укладати з банками безпоставні форварди, фіксуючи для себе певний рівень курсу в майбутньому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас