Фонд гарантування намагається повернути 770 мільйонів, виведених із банку-банкрута — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування намагається повернути 770 мільйонів, виведених із банку-банкрута

Кредит&Депозит
827
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб сподівається, що суд прийме рішення, яке дозволить повернути 770 мільйонів гривень кредитних коштів, виведених з ПАТ “Радикал Банк”.
Про це повідомляється на сайті ФГВФО.
5 березня 2019 відбулося чергове засідання Господарського суду Київської області за позовом Фонду гарантування вкладів до “Радикал Банк” і ТОВ “Компанія з управління активами “АРБ Інвестменс”. Позов стосується визнання недійсним договору уступки банком прав вимоги по ряду кредитів на користь “КУААРБ інвестменс”.
Тимчасова адміністрація в “Радикал Банк” була введена 10 липня 2015 року, а напередодні, 9 липня 2015 року, топ-менеджментом банку спільно з керівниками компанії “АРБ “Інвестменс” був виведений з-під контролю “Радикал Банку” кредитний портфель на суму понад 769,7 млн ​​грн.
Підписання відповідних угод, за висновками Фонду, явно свідчить про навмисне розкрадання активів “Радикал Банку”, оскільки виведені кредити не належали до категорії проблемних: позичальники виконували свої зобов’язання, а предмети забезпечення були в наявності і в належному стані.
Щоб надати передачі прав вимоги законного вигляду, колишні керівники банку склали низку документів, які суперечили Статуту цієї фінустанови, зокрема, в частині повноважень колегіальних органів. Крім того, згаданий кредитний портфель в подальшому був некоректно відображений в бухгалтерському обліку банку, наслідком чого стало відображення на балансі банку протягом одного дня збитку в понад 421,9 млн грн.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас