Непрацюючі кредити у портфелях держбанків скоротились до 67,9% - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Непрацюючі кредити у портфелях держбанків скоротились до 67,9% - Мінфін

Казна та Політика
216
Рівень непрацюючих кредитів у портфелях державних банків скоротився з 69,4% станом на 1 січня 2018 року до 67,9% станом на 1 січня 2019 року.
Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.
“З метою врегулювання проблеми непрацюючих кредитів (NPLs) за ініціативи Мінфіну при Раді фінансової стабільності створений Спеціальний незалежний комітет. Рівень непрацюючих кредитів у портфелях державних банків скоротився до 67,9%”, – йдеться в повідомленні.
У Мінфіні зазначають, що за рік банкам державного сектору та всім учасникам реформування банківської системи вдалося досягти суттєвого результату. Ощадбанк, Приватбанк та Укргазбанк втілюють індивідуальні стратегії розвитку. А Укрексімбанк затвердить свою стратегію після обрання незалежної Наглядової Ради банку.
Окрім цього, Укргазбанк повністю виконав зобов’язання, передбачені підписаним з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) меморандумом щодо підтримки приватизації банку. А два місяці тому Мінфін, Укргазбанк та IFC анонсували початок структурування фінансового інструмента для входження корпорації в капітал банку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас