Затримали групу злочинців, які спустошили банківські рахунки клієнтів іноземних і українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримали групу злочинців, які спустошили банківські рахунки клієнтів іноземних і українських банків

Кримінал
639
Кіберполіція затримала злочинну групу за викрадення грошей з банківських рахунків клієнтів іноземних і українських банків. Злочинці спустошили українські банки на півмільйона гривень.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
“Зловмисники встановлювали спеціальне обладнання на банкоматах, розташованих в іноземних курортних містах, за допомогою якого вони зчитували інформацію з банківських карток відпочиваючих. Використовуючи виготовлену копію скопійованих карток, зловмисники спустошували банківські рахунки громадян”, – йдеться в повідомленні.
За даними кіберполіції, троє жителів Києва організували шахрайську схему, по якій викрадали гроші з банківських рахунків клієнтів іноземних і українських банків. А організатором злочинної групи виявилася 25-річна киянка, яка залучила до протиправної діяльності двох спільників 21-го і 30-ти років.
Правоохоронці провели спецоперацію і затримали всіх учасників злочинної групи.
“Працівники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Деснянського управління столичної поліції, із залученням спецназу КОРД, провели спецоперацію і затримали всіх учасників злочинної групи. При цьому організатора було затримано під час чергової “оборудки”: жінка якраз намагалася отримати кошти в столичному банкоматі за допомогою підробленої банківської картки”, – зазначили в кіберполіції.
В ході проведення зовнішнього огляду правоохоронці виявили у зловмисників підроблені банківські та накопичувальні картки.
У приміщенні учасників злочинної групи виявили близько 200 підроблених карток з нанесеною банківською інформацією. Крім того, поліцейські вилучили комп’ютерну техніку з дампами банківських карток, пристрій для нанесення інформації на магнітну смугу, бойові патрони калібру 7.62 і 9 мм і мобільні телефони, які зловмисники використовували під час скоєння злочинів.
“Попередньо встановлено, що збитки від діяльності цієї злочинної групи тільки для одного з банків сягають понад півмільйона гривень”, – зазначили в кіберполіції.
За даним фактом розпочато три кримінальні провадження: по ч. 3 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Затриманим загрожує до восьми років ув’язнення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас