Південна Корея сподівається першою в світі запустити повноцінну мережу 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея сподівається першою в світі запустити повноцінну мережу 5G

Технології&Авто
233
Лідери телекомунікаційної галузі Південної Кореї SK Group, LG Uplus і KT мають намір першими в світі розгорнути повноцінну мережу стандарту 5G з великим покриттям і перевірити її за допомогою одного з найбільш вимогливих до пропускної здатності додатків — трансляції голограм. Дебют намічений на квітень, передає Nikkei.
Ці три оператори майже повністю контролюють мобільний ринок в Кореї, тож будь-який бажаючий зможе підключитися до 5G в кінці березня за наявності сумісного смартфона — швидше за все, від Samsung.
Мобільна мережа 5G забезпечує передачу даних на швидкості до 20 Гбіт на секунду і без видимих затримок, що відкриває нові можливості і для розваг, і для бізнесу. SK і KT з минулого року вже пропонують 5G обмеженому колу корпоративних користувачів.
Очікується, що з часом такий зв’язок докорінно змінить заводи і фабрики і принесе світовій економіці близько $540 млрд до 2030. Але в Кореї перший “серйозний” додаток буде для транспорту.
Водії отримають пристрої, які, обмінюючись даними в реальному часі, будуть заздалегідь попереджати про перемикання світлофорів на найближчому перехресті. Серед перших партнерів — Hyundai і Nissan. У майбутньому такий підхід допоможе автомобілям “бачити” всі об’єкти на дорозі навіть без камер.
За навантаженням, однак, найсерйознішим випробуванням попервах, до підключення мільйонів пристроїв інтернету речей і міської інфраструктури, буде трансляція голографічного зображення в реальному часі.
За даними корейської влади, країна зараз на четвертому місці з розвитку 5G-технологій. Лідирують в цьому США завдяки технічній оснащеності. Чиновники і бізнес сподіваються, що стрімке впровадження передового зв’язку допоможе країні чинити опір Китаю, який нав’язує все більш сувору конкуренцію в мікроелектроніці та виробництві автомобілів.
В Австралії в кінці січня послуги 5G запустили в двох містах. “Безліміт” коштує 50 австралійських доларів на місяць.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас